MICRONEEDLING – TRETMAN MIKROIGLICAMA

Moderan stil života, ubrzan tempo, različiti stresori i okolišni čimbenici utječu na našu kožu koja, pod ovim utjecajima, gubi svoj prirodan sjaj i mladenački izgled.

Microneedling tretman mikroiglicama idealan je tretman koji odgovara izazovima današnjeg životnog stila tako da obnavlja kožu i time postiže svježiji izgled lica u svakoj prilici.

Tretmani mikroiglicama svjetski su hit u području kozmetologije jer potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i strija. Microneedling tretman mikroiglicama efikasna je nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, u potpunosti bez kontraindikacija i bez komplikacija. Radi se o tretmanu kreiranom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako što specijalno dizajniran uređaj potiče kožu na prirodno obnavljanje i pritom ublažava vidljive bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Microneedling sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Microneedling ima vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu primjene te smanjuje mogućnost oštećenja osjetljive kože. Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod kutom od 90 stupnjeva te površinsko mirko-oštećenje kože koje potiče njenu prirodnu obnovu, stimulirajući proliferaciju kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože. Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana). Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka. Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam svejedno reagira na intruziju, odnosno prodor u tkivo. Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova prirodna reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba određeno vrijeme da se formiraju, za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana.

 

Microneedling tretman mikroiglicama preporučujemo za:

 • ublažavanje i vidno smanjenje bora
 • ublažavanje raznih ožiljaka (akni, operacija, opekotina…)
 • pomlađivanje lica
 • zatezanje kože
 • apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
 • ublažavanje strija

Za najbolje rezultate, potrebno je ponoviti tretman svakih 2-4 tjedana, a najviše 10 puta, ovisno o potrebama i željenom rezultatu. Čišćenje lica nedvojbeno je najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica, a Microneedling tretman mikroiglicama jedan je od tretmana s kojim možete vašu kožu održavati čistom i regeneriranom.

Ovisno o indikaciji provodi se ciklus od točno određenog broja tretmana, na točno određenoj dubini iglica, određenoj brzini uređaja i uz upotrebu odgovarajućeg mezoterapijskog pripravka. Tretman se kombinira i sa PRP terapijom pomlađivanja vlastitom plazmom, matičnim stanicama i faktorima rasta. Svrha ovog tretmana je poticanje sinteze novog kolagena, krvnih žila koje kožu opskrbljuju kisikom i hranjivim tvarima, oporavak kožnih oštećenja te poništavanje znakova starenja.

Oporavak: Nakon tretmana lice će biti crveno, a koža će na dodir biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 – 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati.

Preporuka je poslije tretmana izbjegavati sunce i solarij, a ukoliko imate otvorene rane tretman se ne može primijeniti. Također, ne preporučujemo tretirati netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja. Microneedling koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija njega te izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije.

 

Razmak između tretmana je 4 do 6 tjedana. Za optimalan rezultat preporučujemo 3 tretmana.

 

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI OD PRVOG POSJETA

Prilikom prvog dolaska provjerit ćemo da li postoje eventualne kontraindikacije za provedbu postupka. Nakon toga razmotrit ćemo vaše želje i očekivanja i objasniti vam koja su realna očekivanja od tretmana. S obzirom na vaš tip kože i nedostatke koje želite ublažiti ili ukloniti proporučiti ćemo vam odgovarajući tretman ili kuru tretmana i odgovarajuću post tretmansku njegu. Ukoliko imate vrlo osjetljivu kožu , možemo na maloj površini napraviti test i na temelju reakcije odlučiti da li ćemo nastaviti s tretmanom.

Nakon tretmana vaša koža može biti crvena 4 do 12 sati i možete imati osječaj kao da ste lagano izgorjeli na suncu.

Tretman mikroiglicama kombiniramo sa tretmanom mikrodermoabrazije ili hidrodermoabrazije, ovisno o stanju i tipu kože i time dobivamo još bolje rezultate.

 

INDIKACIJE

 1. ožiljci od akni
 2. sitne bore
 3. hiperpigmentacije
 4. rozacea (blaži oblik)

 

KONTRAINDIKACIJE

 1. keloidna koža
 2. hemofilija i drugi poremećaji vezani uz zgrušavanje krvi
 3. bolesti kože
 4. slab imunološki sistem
 5. herpes simplex, herpes zoster
 6. botox, fileri (2 mjeseca poček)
 7. facelift (6 mjeseci poček)
 8. svježi ožiljci
 9. korištenje kortikosteroida (stanjenje kože)
 10. trudnoća i dojenje

 

PLASMA SKIN EGF3

Najnoviji globalni anti-age tretmani! TRETMAN S EPIDERMALNIM FAKTORIMA RASTA za regeneraciju i globalno duboko djelovanje protiv starenja.Poboljšava izgled finih bora,ožiljka od akni ,debljinu i volumen kože, stimulira i regenerira.

CIJENA: 100 EUR

 

BB GLOW

Pomlađujući tretman lica koji osigurava trenutačnu svjetlost tena i učinak porculanske kože, ujednačuje mrlje, smanjuje bore, tretira proširene pore, revitalizira umornu i dehidriranu kožu.

CIJENA: 70 EUR